Desserts (P-W)

The final edition to our Travel Food Dictionary, and the final part to your meal away. Enjoy!!!!

ENGLISH ITALIAN FRENCH SPANISH
Pancakes with jam Crespelle con marmellata Pannequets aux confiture Crepés con mermelada
Parfait (cold mousse) Semifreddo Parfait (mousse glacée) Semifrío
Pastry Pastine Petit gâteau Pastelerías
Peach Alexandra (on vanilla ice-cream with strawberry purée) Pesca Alessandra (con gelato di vaniglia e purè di fragole) Pêche Alexandra (sur glace vanille avec purée de fraises) Melocotón Alejandra (con mantecado y puré de fresas)
Peach cardinal (with raspberry sauce and slivered almonds) Pesca alla cardinale (con sciroppo di lampone e schegge di mandorle) Pêche à la cardinal (avec purée de framboises et amandes effilées) Melocotón al cardenal (con puré de frambuesas y almendras
Peach flambé Pesca all fiamma Pêche flambée Melocotón flameado
Peach Melba (with vanilla ice-cream and raspberry sauce) Pesca Melba (con gelato di vaniglia e sciroppo di lamponi) Pêche Melba (sur glace vanille et  purée de framboises) Melocotón Melba (con helado de vainilla y puré de frambuesas)
Pear Alma ( stewed in port wine, decorated with whipped cream) Pera Alma (cotta in vino di Porto e decorata con panna montata) Poire Alma (pochée au porto, décorée avec crème Chantilly) Pera Alma (cocida en vino de Oporto y decorada con nata)
Pear Condé (pear on a bed of rice with fruit sauce) Pera Condé (pera su letto di riso con sciroppo di frutta) Poir Condé (poir dressée sur socle de riz et arrosée de sirop) Pera Condé (pera sobre zócalo de arroz con jarabe de fruta)
Pineapple cake Torta all’ananas Gâteau à l’ananas Tarta de piña
Pineapple fritters Frittelle d’ananas Beignets d’ananas Buñuelos de piña
Pineapple tartlets Tartellette all’ananas Tartelettes à l’ananas Tartaleta de piña
Pineapple with kirsch Ananas al kirsch Ananas au kirsch Piña al kirsch
Pineapple with whipped cream Ananas con panna montata Ananas à la Chantilly Piña con nata
Pistachio ice-cream Gelato al pistacchio Glace au pistaches Helado de pistachos
Plum tart Torta de susine Tarte aux prunes Tarta de ciruelas
Plum-cake Budino di uva passita Gâteau aux raisins Budín de pasas
Poir Helena (with vanilla ice-cream and  hot chocolate sauce) Pera Elena (su gelato ci vaniglia e salsa calda di cioccolato) Poir Belle-Hélene ( sur glace vanille avec sauce de chocolat chaude) Pera Helena (sobre helado de vainilla y salsa caliente de chocolate)
Poppy-seed cake Torta al papavero Gâteau au pavot Tarta de adormidera
Pudding Budino Boudin Budín
Punch-cake Torta al punch Gâteau au punch Tarta al ponce
Raspberry jelly Gelatina di lamponi Gelée de framboises Jalea de frambuesas
Rhubarb tartlet Tartelletta al rabarbaro Tartelette de rhubarbe Tartaleta de ruibarbo
Rice pudding Riso al latte Riz au lait Arroz con leche
Rum baba Babà al rum Baba au rhum Baba al ron
Saint Honoré (rich cream cake bordered with small beignets) Saint Honoré (torta alla crema guarnita con piccoli bignè)  Saint Honoré (gâteau à la crème avec bordure de petits beignets) San Honorado (tarta de crema guarnecida de pequeñas leonesas)
Semolina pudding Budino di semolino Pudding de semoule Budín de sémola
Soufflé Rotschild (vanilla soufflé with candied fruit) Soufflé Rotschild (soufflé di vaniglia con frutta candita) Soufflé Rotschild (soufflé vanille aux fruits confits) Soufflè Rotschild (soufflè de vainilla con fruta confitada)
Sponge cake Pan di Spagna Biscuit de Savoie Bizcocho de Saboya
Stephanie omelette with strawberries Omelette Stephanie con fragole Omelette Stéphanie aux fraises Tortilla Estefanie con fresas
Strawberries and cream Fragole con panna Fraises à la Chantilly Fresas con nata
Strawberry cream Crema di fragole Crème aux fraises Crema de fresas
Strawberry ice-cream Gelato di fragole Glace aux fraises Helado de fresas
Strawberry mousse Mousse di fragole Mousse aux fraises Espuma de fresas
Strawberry tart Crostata di fragole Tarte aux fraises Tarta de fresas
Sundae Coppa di gelato Coupe de glace Copa de helado
Surprise orange (filled with orange sherbet) Arancia a sorpresa (ripiena di sorbetto d’arancia) Orange en surprise (remplies de sorbet à l’orange) Naranja en sorpresa (rellena de sorbete de naranja)
Swiss roll Rotolo con marmellata Biscuit roulé Brazo de gitano
Tea assorted biscuits Pasticcini da tè Petits fours Pastas de té
Vacherin (rounds of meringue alternated with whipped cream) Vacherin (dischi di meringa alternati con panna montata) Vacherin Chantilly (cercles de meringues superposés garnis de crème chantilly) Vacherin (tarta de capas de merengue y nata)
Vanilla ice-cream Gelato di vaniglia Glace à la vanille Helado de vainilla
Vanilla soufflé Soufflé alla vaniglia Soufflé à la vanille Soufflè de vainilla
Wedding cake Torta nuziale Gâteau de mariage Pastel de boda
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s